Broodfonds meeting 14 januari

Op maandag  14 januari van 16-17 uur organiseert `t Lokaal een bijeenkomst voor ZZP’ers die geïnteresseerd zijn in de opstart van een broodfonds.

Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Een broodfonds is voor zelfstandigen met en zonder personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) van een BV. Uit allerlei beroepen kun je meedoen aan een broodfonds.

Doel: ZZP’ers informeren over het fenomeen broodfonds en inventariseren wie zou willen bijdragen aan de opstart.

Spreker: Ondernemer Cees van der Ree heeft eerder een Broodfonds opgericht. Cees houdt die middag een presentatie over wat het inhoudt en wat het je oplevert.

We stelden alvast 2 vragen aan Cees van der Ree.

Is het moeilijk om een broodfonds op te richten?

“Nee, het is helemaal niet ingewikkeld. Er zijn 4 stappen en een aantal heldere richtlijnen. Belangrijke voorwaarde is dat je elkaar kent en vertrouwt. Je doet het voor jezelf, maar ook voor elkaar. Loyaliteit is de basis.”

Is het wel betaalbaar?

“Mensen zijn soms huiverig omdat ze denken dat het duur is. Maar het is heel betaalbaar! Eenmalig betaal je als lid € 225,- inschrijfkosten. Daarnaast betaal je iedere maand € 10,- contributie plus de inleg die je zelf bepaalt: je kiest die inleg die bij je inkomen past. Wil je zelf een hoge schenking, dan schenk je ook meer aan de zieken in je broodfonds. Kies je voor een lager niveau, dan schenk je minder.”

Heb je interesse? Je kunt je aanmelden via info@tlokaal.nl