‘t Lokaal Journaal 17-09-2018

Bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid werken samen vanuit ‘t Lokaal aan projecten om de WOZ waarde (Werk-Onderwijs-Zorg) van Zaanse bedrijventerreinen te verhogen.

We willen de bedrijventerreinen, de afzonderlijke ondernemingen en al haar medewerkers een sterke sociaaleconomische toekomst te bieden: nu en in de toekomst. Bij alles wat wij doen, staat de mens centraal.

 

Stagebureau ‘t Lokaal gaat van start | 24 september 2018

Op maandag 24 september is het eindelijk zover! De site van Stagebureau `t Lokaal gaat live en vanaf dat moment kunnen ondernemers hun stages plaatsen op de site. Daarnaast kunnen bedrijven en scholen onderzoeksvragen stellen over hun bedrijf of het bedrijventerrein. Anke Kars zal met het kernteam en een student van het ROC de site runnen.
Ook gaat `t Lokaal langs bij de relevante scholen om de site te promoten bij leraren en studenten. Het doel van ‘t Lokaal is om in de periode september 2018 – december 2019 minimaal 50 studenten te plaatsen op bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer waarbij wij verwachten in februari de eerste stagiaires te kunnen plaatsen.
Als lid van de BVNM kunt u gebruik maken van deze dienst. We horen dan ook graag van u of wij u kunnen ondersteunen! U kunt uw stagevacature of onderzoeksvraag mailen aan info@tlokaal.nl.

 

Presentatie ENFORZ | 28 september 16:00u

Op vrijdag 28 september geven ondernemers Theo Verstraten en Peter Rijns van ENFORZ  van 16:00 tot 16:30 uur een presentatie met als thema ‘Bedrijfsopvolging, Familie, Rijkdom of Bedreiging?’. Kijk voor meer informatie over ENFORZ op www.enforz.nl.

 

Vrijdagmiddagborrel | 28 juni 16:30 uur

Vrijdag 28 september van 16:30 tot 17.30 uur is het weer tijd voor de vrijdagmiddagborrel bij ’t Lokaal. Zien wij u dan?

Leerlingen en bedrijven leren elkaar kennen

Tineke Alberts werkt vanuit het Trias VMBO ook 1 dag per week bij ’t Lokaal. Samen met Jim Zuydam (student marketing & communicatie op het Regio College) gaat zij ervoor zorgen dat leerlingen van Praktijkschool De Brug, Trias-VMBO en Bertrand Russell College en de ondernemers op Noorderveld-Molletjesveer elkaar weten te vinden. Tineke en Jim hebben al een aantal mooie evenementen en excursies in de planning staan.

 

Onderzoek HvA

Nishita Ramlakhan (Hogeschool van Amsterdam, bachelor communicatie) doet onderzoek naar hoe we leerlingen van Havo, VWO, MBO en vMBO bij ‘t Lokaal krijgen. Ze haalt veel info op bij docenten en leerlingen over hun wensen. En dit alles zet Nishita om in praktijk, samen met Stagebureau ‘t Lokaal.