Tineke Alberts van Trias VMBO over ‘t Lokaal

’t Lokaal heeft op dit moment drie speerpunten: 50 stageplaatsen, 50 banen voor mensen met een afstand tot de werkvloer en 50 leden voor het op te richten Broodfonds. Dit moet eind 2019 gerealiseerd zijn.

Wij als scholen hebben ook een lijst met speerpunten zoals stages en projecten die oriënteren op beroep, bedrijf en branche. Het voordeel van ’t Lokaal is dat het maar 10 minuten fietsen is!

Er zijn 450 ondernemingen en meer dan 4500 werknemers. Daar moet toch voor onze scholen veel te halen zijn, en ook te brengen. Het kan zijn dat een bedrijf feedback wil van een klas leerlingen over een vraagstuk, of dat een profielwerkstuk aansluit bij de behoefte van een bedrijf. Andersom zijn we voor onze leerlingen altijd op zoek naar de beste stageplekken, projecten en gastdocenten.

Tineke Alberts is voor twee dagdelen door OVO aangesteld om dit te realiseren voor en met de drie scholen. Zij moet zoveel mogelijk gaan DOEN met de scholen.

Voor de vakantie was er al een succesvolle bedrijvensafari die nu als concept kan dienen voor alle scholen bij aanvraag, en in de pen zitten de twee projecten ‘Ik zie, ik zie..’ voor de onderbouw en Heb ’t lef ‘s voor de bovenbouw van de scholen. Daar wordt later over gepubliceerd. Rodi Media is enthousiast en gaat een interviewproject opzetten. Volgende week gaat het Stagebureau de lucht in en daarover de volgende keer meer.

En nu?

Op dit moment is Tineke gesprekken aan het voeren met alle partijen, en dan kunnen de activiteiten starten. Heb je als docent daar ideeën over of wil je ook zo snel mogelijk met een klas ‘iets’ komen doen, mail dan naar t.alberts@triasvmbo.nl. Tot halverwege november is er ook een stagiair aanwezig die Tineke bij de projecten ondersteunt, meefietst met leerlingen en noem maar op. Hij volgt de opleiding Marketing Communicatie op het Regiocollege en is oud-leerling van het Triasvmbo. Voor gezichten bij de namen is hier een filmpje: