* Voor scholen en opleidingen - 't Lokaal

Voor onderwijs

Een bedrijven terrein is een leerschool

Stagebureau ’t Lokaal wil de brug tussen het Zaanse bedrijven en het onderwijs verstevigen. Dit doen we door bedrijven, beroepen en vacatures in beeld te brengen. Want bedrijven zoeken talent; studenten en scholen zoeken een beeld van de praktijk. Bekijk  kansen die er liggen van dichtij! 

Stagebureau ’t Lokaal ondersteunt diverse ontdekkingsprojecten ter oriëntatie op de arbeidsmarkt, op talenten, op de toekomst van jongeren. Hier in de Zaanstreek. 

Dit alles doen wij samen met scholen, opleidingen en sociale partners. Je kunt als school of
opleiding bij Stagebureau ’t Lokaal ook een verzoek indienen voor ondernemers die gastlessen kunnen verzorgen op scholen, voor stage- en groepsopdrachten. En je kunt onderzoeksprojecten aanbieden.

Wat je aandacht geeft, dat groeit.

Mogelijkheden

• Bedrijvenbezoek

leerlingen komen met hun klas een bedrijf bezoeken en zien daar verschillende afdelingen, beroepen en de dienst of het product dat centraal staat. Als bedrijf vraag je om de specifieke behoeftes van de leerlingen.

Voorbeeld: leerlingen van het profiel Economie & Ondernemen gaan naar Eurocol en St van den Brink voor de module Logistiek. De terminologie en een interactieve opdracht prikkelt de leerling en zorgt ervoor dat ze misschien voor dit vak kiezen.

• safari’s

Leerlingen komen onder begeleiding voor korte bezoeken met  naar meerdere bedrijven en krijgen daar een globale kijk op de branche, het bedrijf en beroepen. De leerlingen zien de diversiteit en maken aan de hand van deze safari voor zichzelf de keuze voor een groot of klein bedrijf, technisch of anders, binnen/buiten en nog veel meer.

Wil je een SPEURTOCHT over het terrein? Wij hebben er een aantal ontwikkeld. Mail naar info@tlokaal.nl. 

• stages profielwerkstuk

Een snuffelstage duurt twee weken. De leerlingen hebben al gekozen voor een profiel, nl BWI (bouw, wonen en interieur), PIE (produceren, installeren en energie), Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Tijdens de stage mogen ze meewerken, maar moeten ook verschillende opdrachten vanuit school uitvoeren. De leerlingen wordt begeleid door een medewerker.

• Gastdocenten

Met een gastdocent haal je de praktijk in huis! In dit geval komt een medewerker van het bedrijf naar de school toe. Er wordt grondig besproken wat de leerdoelen zijn en met welk vak de les te maken heeft. De gastles duurt niet meer dan een lesuur. Er is na de presentatie voldoende tijd om vragen te stellen.

Verzoek of aanbod plaatsen

Een stagiair of een onderzoeksopdracht aanbieden? Of heb je een nieuw idee misschien? 
Meld dit door onderstaand formulier in te vullen.
De projectleider van het stagebureau neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Powered by NEX-Forms